Tájékoztatás szakértői bizottsági vizsgálatokkal kapcsolatban

2020.05.19 14:56

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nagykállói Pedagógiai Szakszolgálatban és Balkány Telephelyen 2020. május 25 - től, a személyes kontaktust igénylő járási szakértői bizottsági munkát, a higiénés szabályok  fokozott betartása mellett,  az érvényes járványügyi szabályokat figyelembe véve újraindítjuk.

Célunk, hogy 2020. augusztus 15-ig valamennyi eddig beérkezett vizsgálati igényt teljesítsünk, a 2020/21. tanév zökkenőmentes indítása érdekében.

A vizsgálatokat úgy szervezzük, hogy a helyiségekben a vizsgálatvezetőn és vizsgálaton részt vevőn kívül, legfeljebb a kiskorú gyermek/tanuló törvényes képviselői tartózkodjanak, valamint a személyek között a 1,5 méteres távolságot biztosítjuk. A Nyíregyházi Tankerületi Központ minden vizsgáló szakember  és szükség esetén a kliensek számára maszkot, a szakemberek számára gumikesztyűt biztosít. A maszk viselése a szakszolgálat valamennyi helyiségében  kötelező. A kliensek által használt helyiségeket az aktuális vizsgálat után kiemelt  figyelemmel kitakarítjuk és fertőtlenítjük. Az intézményeink bejáratánál, a mosdóhelyiségekben kézfertőtlenítőt biztosítunk a vizsgálatra érkezők számára. A kliensek lehetőség szerint  saját íróeszközeiket használják, az intézmény által biztosított eszközök fertőtlenítésre kerülnek. A szakszolgálati helyiségekben lehetőség szerinti folyamatos vagy rendszeres szellőztetés történik.

A szülők a rendkívüli helyzetre való tekintettel a szakértői bizottsági vizsgálaton való részvételt visszautasíthatják.